Nem, a Prémiumot nem veszíted el. A Prémium a fiókodhoz (e-mail-címedhez) van
kötve, nem egy konkrét telefonhoz.
Csak jelentkezz be az alkalmazásban vagy a weboldalon ugyanazzal az e-mail-
címmel, amellyel a Prémiumot megvásároltad és az előfizetésed automatikusan
megjelenik.
Nem látod a Prémiumot?
Ennek leggyakoribb oka, hogy másik e-mail-címmel vagy bejelentkezve, mint
amellyel a Prémiumot megvásároltad.
Hasznosnak találta a cikket?
Nagyszerű!
Köszönjük visszajelzését
Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni
Köszönjük visszajelzését
Visszajelzés elküldve
Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani